fredag 11. januar 2013

The Spiders

Vincent Furnier(Alice Cooper) - Vokal
Glen Buxton - Lead Gitar
Michael Bruce - Rytme gitar
Dennis Dunaway - Bass
John Speer - Trommer

Vincent er en godt kjent Detroit'er. Resten av The Spiders kom fra Phoenix, Arizona hvor bandet holdt til rundt 1965.
Dette året ble den orginale versjonen av "Don't Blow Your Mind" spillt inn for Mascot labelen(Santa Cruz SCR 10,003) og trykket i 500 eksemplarer, med den svingende rhytm & blues låta "No Price Tag" som b-side.
A-siden er noe av det råeste innen fuzz-punk spilt inn i 1965(utgitt senere i 1966), med Vincent som spytter ut teksten med en stemme som høres ut som har hatt barberblad til frokost, og en gitar med en fuzz-pedal tråkket i bånn, for en ekstra primitiv og røff effekt.
Singelen har blitt ett meget ettertraktet samlerobjekt, ikke mist på grunn av at bandet brukte å kaste kopier av plata til publikum fra scenen, hvorav resultatet ofte ble at de nå så uhyre sjeldne eksemplarene ble tråkket i biter. Hvor mange eksemplarer som finnes er usikkert.
 

 
En alternativ versjon av "Don't Blow Your Mind" ble spillt inn i 1966, og utgitt for første gang som 7" vinyl på Sundazed records
 
En bootleg EP "Battle Of The Bands" med "No Price Tag" og "Don't Blow Your Mind" av "The Spiders" på a-siden, og de meget sterke, psychedeliske sporene "Wonder Who's Loving Her Now"(a-side utgitt 1967) og "Lay Down And Die, Goodbye"(b-side) av The Nazz på b-siden ble gitt ut, sannsynligvis på 80-tallet. The Nazz hadde den samme besetiningen som The Spiders, bortsett fra Neil Smith som tok over trommene for John Speer. Bandet ville også relokaliserte til Los Angeles. Senere ble The Nazz kjent som The Alice Cooper band. 

 
En versjon av "Don't Blow Your Mind" ble spilt live i Toronto, 1969, med en ny tekst, bedre kjent som "Freak Out Song" på en rekke bootlegger.

Ingen kommentarer: