søndag 20. januar 2013

The Keggs - Girl(1967)

The Keggs - Girl(1967) 
Detroit, Michigan, Orbit 20959/60

Låta "Girl" er litt av en konstruksjon. Dette er b-siden til "To Find Out", utgitt i 1967. Gjenutgitt på garage samlingen "Back From The Grave Volume 6". På omslaget for samlingen fortelles en historie om ett band fra Detroit som var så upopulære at før hver konsert var de nødt til å bytte navn, hvis noen skulle i det hele tatt komme. Ikke flere enn 75 kopier ble presset. Alle av disse ble gitt bort til familie og venner.

Instrumentene er spilt slurvete. Gitaren er ustemt. Men hvem bryr seg om sånt? Den primitive råskapen er styrken til denne låta, lettere å høre hvis man er en tilehenger av garage og punk genren. Vokalen er faktisk ganske bra, og den passer sammen med resten av låta på en overraskende bra måte. 

De låter som hvordan ett Rolling Stones eller Kinks i tenårene ville hørtes ut som, etter en månedslang fyllekule, etterfulgt av en demo-innspilling, uten en bekymring om den å så kjedelig tanken som ødelagte 70-åra: "hva vil folk flest synes om denne musikken". Skulle bare ønske at flere band tenkte på denne måten.

Ingen kommentarer: