tirsdag 15. januar 2013

Iggy And The Stooges - Live At Whisky A Go Go, 1973

 Gitar-gud og Star Trek stand-in, James Williamson


Denne tapen med en komplett konsert fra Whisky A Go-Go i Los Angeles, 16 September 1973, er verdt en lytt om ikke bare for den lange versjonene av "Open Up And Bleed"(som ender i en rave-up/freak-out og etter hvert ett herlig kaos av støy og feedback, ikke ulikt hvordan Stooges' 1971-materiale ofte ble presentert) alene. Ett fyrverkeri av en konsert fra hele bandet, spesielt Ron Asheton, som her statuerer ett eksempel for alle som skulle ha planer om å spille bass i ett punk-band.Det finnes en rekke plater med varianter av Whisky konsertene fra 1973. Det skal ha vært totalt 18 konserter for The Stooges på The Whisky dette året. Utgivelser på Revenge("Live At The Whiskey A Go-Go") og Snapper("Live In La 73") skal også være fra 16 september slik som denne tapen. Låtvalgene og rekkefølgen(tapen har riktig rekkefølge på låtene) er noe annerledes, miksingen er forskjellig og det er mye mer kommunikasjon med publikum på tape-versjonen. Tapen har middels-mye tape-støy.Låter:
Raw Power
Head On
Gimme Danger
Search And Destroy
I Need Somebody
Heavy Liquid
Open Up & Bleed.


Part 1
Part 2
Part 3


Mesteparten av tape-støy er i venstre kanal. Her er kun høyre kanal:
Part 1
Part 2
Part 3
"Open Up And Bleed" er helt klart ett savn på Revenge utgivelsen(som er mikset av ingen ringere enn Ron Asheton, og derfor har bassen langt fremme i lydbildet), men den er erstattet av en om mulig like sterk versjon av "She Creatures Of The Hollywood Hills" som sammen med "Open Up And Bleed" er det sterkeste sporet The Stooges aldri har offisielt utgitt. "She Creatures.." er sannsynligvis hentet fra en annen Whisky konsert.
"Snapper" varianten har begge låtene, og en noe annerledes miks. En bootleg singel "Whisky A GoGo 1973" hadde også samme versjon av "Open Up And Bleed", hvor låta er delt over begge sidene.
Versjonene av de fleste låtene(blandt annet "Head On") på nevnte plater og taper er noe av det beste som er å høre av The Stooges. Whisky konsertene har ett Stooges i storform, på tross av(eller på grunn av?) en tid det var mye turbulens rundt bandet, som var i løpet av sin korte karriere allrede sparket ut av Elektra, Main Man og Columbia Records.
Ingen kommentarer: